resepi ni aku dapat dari kawan pesebuk aku..
gila sedapp je tengok.
tapi aku adjas sikit..
aku buat versi kukus..
depa versi bakau..
my version.. comot! |
kak watie version.. teringin bila tengok ni lah.. hahaha |
fifi version.. dia memang pndai masak! |
ni aku kopi pasta sebijik2 resepi dorang eh..
kopi from fifi punya resepi.
Recipe : Original from Nurul Alfian. Modified according by how many pcs bread I have.
bahan-bahan
8pcs bread. (I used butterscotch, sedap tak hengat) - Cut into desired shape5 tbsp melted butter1 cup milk3 tbsp brown sugar (kalau guna roti biasa tambahkan lagi kot. Ni sbb butterscotch dah manis)2 eggs Vanilla essence few drops
cara-cara :
Susun roti dalam baking tray. Curah melted butter. Bahan2 yang lain mix dalam bekas lain and curahkan atas roti tadi.I used prunes. Boleh letak raisins ke choc chip ke kurma ke almond ke or what ever u have. Bake 170° 50 minutes. (Aku kukus dalam 30minit gitu..)
sos kastad. :
1 cup milk
Sedikit air2 tbsp brown sugarFew drops vanilla essence1 tbsp tepung kastad.On low heat. Masukkan semua kecuali vanilla essence and lepas dah pekat sikit masukkan vanilla essence
sodapp yuu olls..
9 comments
dh buat dh ritu.sodappppp~
ReplyDeleteKann... sodapp...
DeleteDAH RASA LAPAR NIE..HUHU
ReplyDeletece try buat.. hahaha
Deletenak try jugak lah. jap nak copy resipi.
ReplyDeletesume version lain2 rupa.. cikna punya version kalu xtau ler cemana. hehe.. nak try jugak la.. *bila rajin*
ReplyDeletebyk kali gak buat..versi kukus gak..resei lebih kurang macam ni je
ReplyDeleteamboii ramai gak try.. nk try jugaklah... hihi
ReplyDeletesy selalu jugak buat, tapi bakar. follow sini juga =)
ReplyDeletetengkiu for komeng.. i'll catch yuu.. ngehh..